Dvd
Engels
De 12e eeuwse benedictijner monnik Cadfael weet diverse misdaden weet op te lossen
Bevat
Disc 1 The holy thief
Disc 2 The potter's field
Disc 3 The pilgrim of hate
Titel
Cadfael. Seizoen 4
Naar het werk van
Ellis Peters
Acteur
Derek Jacobi Sean Pertwee
Taal
Engels
Uitgever
Lime-Lights Pictures, 2007
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 240 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412012148321

Besprekingen

Broeder Cadfael is de hoofdpersoon in twintig boeken van Ellis Peters en in dertien daarop gebaseerde televisiefilms, met in de hoofdrol de bekende Engelse acteur Derek Jacobi (I Claudius, Love is the devil). De verhalen spelen in en rond de Benedictijner abdij van Shrewsbury (Shropshire) in de eerste helft van de twaalfde eeuw. Cadfael is geen gewone monnik, hij heeft gevochten in de eerste kruistocht, heeft een zoon uit een relatie met een moslimvrouw en is soms ongehoorzaam aan zijn superieuren. Zijn scherpe geest en kennis van de kruiden gebruikt hij om allerlei misdaden op te lossen. Een degelijke Engelse detectiveserie in een authentieke historische omgeving. Seizoen 4 (1998) bestaat uit drie afleveringen. Er zijn geen extra's.

Over Ellis Peters

CC BY 3.0 - Foto van/door Meray

Ellis Peters, pseudoniem van Edith Mary Pargeter, (28 september 1913 - 14 oktober 1995) was een Britse schrijfster.

Biografie

Edith Pargeter was een Britse schrijfster van boeken op velerlei terreinen, met name historische romans. Ze is waarschijnlijk het bekendst om haar middeleeuwse en moderne detectiveverhalen. Haar eigen voorkeur ging echter uit naar The Heaven Tree Trilogy, in het Nederlands verschenen als De hemelboom, in de vertaling van Pieter Janssens.

Ze werd geboren in Horsehay, gelegen in het Engelse graafschap Shropshire. Ze had Welshe voorouders en dat verklaart misschien waarom veel van haar korte verhalen en boeken zich in Wales en de grensstreek afspelen of Welshe personages hebben. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had ze een administratieve functie bij de Women's Royal Navy Service - de roemruchte ‘Wrens' - waarvoor ze werd onderscheiden met de British Empire Medal.

In 19…Lees verder op Wikipedia