Het negentiende eeuws China gezien door de ogen van d ebetrokken persoenne, o.a. een opiumhandelaar, een eunuch, een soldaat en een boerenfamilie.
Onderwerp
China ; 19de eeuw
Titel
China
Auteur
Edward Rutherfurd
Vertaler
Frank Van der Knoop
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
China
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2021
861 p. : ill.
ISBN
9789026155680 (hardback)

Besprekingen

De auteur staat bekend om zijn uitgebreide verhalen met historische achtergrond. China is geen uitzondering. Deze keer gaat het om de negentiende eeuw. Het einde van de Manchu-dynastie nadert en het confucianisme vervaagt langzaam maar zeker. Westerse landen willen handel drijven met China, het geheimzinnige land waar nog weinig over bekend is. De lezer leert over de verschillende perioden door de ogen van onder andere een Chinese piraat, een boerenfamilie, een Britse missionarissenfamilie, een Manchu-soldaat, opiumhandelaar en een eunuch die heel geestig is. De verhaallijn staat op zichzelf en je kunt het lezen als pakkende literatuur, maar ondertussen krijg je ook mee hoe een volwassen man een eunuch wordt, die in de Verboden Stad dient. Of kom je meer te weten over de traditie van het binden van meisjesvoeten. De auteur behoudt een zorgvuldige balans tussen Oost en West en kiest enkele tientallen jaren om dit boek over de geschiedenis van China focus te geven. Criticasters vinden d…Lees verder

Over Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd, pseudoniem van Francis Edward Wintle geboren in 1948 te Salisbury, Engeland, is de auteur van een aantal historische romans waarin wordt verteld over de geschiedenis van een stad. Hiertoe maakt hij zowel gebruik van fictieve als van niet fictieve personages en gebeurtenissen. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van auteurs als James Michener en Leon Uris. Rutherfurd woont sinds de vroege jaren 90 in Dublin.

Bibliografie

  • 1987: Sarum: the Novel of England
  • 1991: Russka: the Novel of Russia
  • 1997: London
  • 2000: The Forest
  • 2004: Dublin: Foundation (The Princes of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2006: Ireland: Awakening (The Rebels of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2009: New York
  • 2013: Paris

Externe link

Lees verder op Wikipedia