Boek Nederlands

De vrouw die haar stoute schoenen zocht

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
+1
De vrouw die haar stoute schoenen zocht
×
De vrouw die haar stoute schoenen zocht De vrouw die haar stoute schoenen zocht

De vrouw die haar stoute schoenen zocht

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
30 feministische verhalen.
Onderwerp
Vrouwen Feminisme
Titel
De vrouw die haar stoute schoenen zocht
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Roar
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
287 p.
ISBN
9789024584895 (paperback)

Besprekingen

Mooie verzameling van dertig feministische, metaforische fabels, die ontroerend, droevig, geestig en opbeurend zijn. Verkenning van vrouw zijn in de wereld van vandaag en de fundamentele kwesties van gelijkheid en rechtvaardigheid. De niet bij naam genoemde vrouwen hebben één ding gemeen: ze maken allemaal een overgang door. Ze worden onderdrukt, verwaarloosd en ondergewaardeerd, maar komen er uiteindelijk bovenop. De verhalen gaan onder andere over moederschap, jaloezie, ouder worden, schuld, anticonceptie, vernedering en opoffering. Het is een boek dat uitdaagt om percepties te veranderen en obstakels te overwinnen, in hapklare stukken geschikt voor een druk leven. Om langzaam te proeven, zodat de boodschap niet verloren gaat in de herhaling. Aangezien sommige verhalen sterk zullen resoneren en sommige niet in de smaak vallen, is het lezen ervan een zeer persoonlijke, unieke ervaring. Door dit boek heeft de Ierse auteur (1981) een onmisbare, magische bron van inspiratie gecreëerd vo…Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door User:Dmitry Rozhkov

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie

Suggesties