Dvd
Engels
Titel
Prisoner's daughter / from award-winning filmmaker Catherine Hardwicke
Regisseur
Catherine Hardwicke
Acteur
Kate Beckinsale Brian Cox 1946- Ernie Hudson
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
96 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372017203

Besprekingen

Brian Cox en Kate Beckinsale spelen de hoofdrollen in dit intense verhaal over tweede kansen, het helen van familietrauma’s en het vinden van nieuwe wegen. Als hij de diagnose terminale kanker krijgt, wordt Max na twaalf jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft nog maar één wens: zich verzoenen met zijn dochter Maxine en zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Alleenstaande moeder Maxine stemt er - vooral om financiële redenen - mee in dat haar vader bij hen komt wonen. Max probeert wanhopig om het beeld dat zijn dochter van hem heeft te veranderen, maar dan duikt Maxine’s gewelddadige, drugsverslaafde ex-man op waardoor ze opnieuw moeten vechten tegen Max’ duistere verleden..

Over Catherine Hardwicke

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door M. Hodge

Catherine Hardwicke, geboren als Helen Catherine Hardwicke (McAllen (Texas), 21 oktober 1955) is een Amerikaanse production designer en filmregisseur. Ze is waarschijnlijk het meest bekend van de onafhankelijke film Thirteen en het Bijbelse The Nativity Story. Verder heeft ze Twilight en Red Riding Hood geregisseerd.

Biografie

Beginjaren

Hardwicke verhuisde naar Cameron (Texas),. Voorafgaand hieraan groeide ze op in McAllen, Texas en werd opgevoed in de presbyteriaanse traditie. Toen ze in de jaren 80 op de UCLA filmschool zat heeft ze een prijs gewonnen met de korte film Puppy Does the Gumbo.

Carrière

Hardwicke begon haar carrière als architect. In de jaren 90 was ze meestal een "production designer" en werkte ze mee aan films als Tombstone (1993), Tank Girl (1…Lees verder op Wikipedia