Boek
Nederlands

Pippi Langkous is jarig

Astrid Lindgren (auteur), Pim Kraan (inleider), Ingrid Vang Nyman (illustrator)
+1
Pippi Langkous is jarig
×
Pippi Langkous is jarig Pippi Langkous is jarig

Pippi Langkous is jarig

Astrid Lindgren (auteur), Pim Kraan (inleider), Ingrid Vang Nyman (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe koffer met goudstukken te brengen. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste dingen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in
Bevat
Pippi komt in Villa Kakelbont wonen
Pippi is dingenzoeker en krijgt ruzie
Pippi speelt tikkertje met de politie
Pippi gaat naar school
Pippi zit op een hek en klimt in een boom
Pippi gaat picknicken
Pippi gaat naar het circus
Pippi krijgt dieven op bezoek
Pippi vindt een spunk
Pippi viert haar verjaardag
Titel
Pippi Langkous is jarig
Auteur
Astrid Lindgren
Inleider
Pim Kraan
Illustrator
Ingrid Vang Nyman
Vertaler
Liesbeth Borgesius-Wildschut
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020
104 p. : ill.
Aantekening
Ter ere van het 75-jarig bestaan van Pippi Langkous werkt Save the Children met The Astrid Lindgren Company aan de campagne Pippi of today waarin aandacht wordt gevraagd voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond.
ISBN
9789021680590 (hardback)

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia