Boek
Nederlands

Total recall : het verhaal van mijn leven

Arnold Schwarzenegger (auteur), Peter Petre (auteur)
+1
Total recall : het verhaal van mijn leven
×
Total recall : het verhaal van mijn leven Total recall : het verhaal van mijn leven

Total recall : het verhaal van mijn leven

Autobiografie van de Oostenrijks/Amerikaanse bodybuilder, filmster en politicus (1947- ).
Titel
Total recall : het verhaal van mijn leven
Auteur
Arnold Schwarzenegger 1947- Peter Petre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Total recall
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Vip, 2012
348 p., [64] p. pl.
ISBN
9789400501799 (paperback)

Besprekingen

Autobiografie van de bodybuilder, acteur en politicus Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger werd in 1947 in Thal (Oostenrijk) geboren. Al op jonge leeftijd dacht hij dat hij thuishoorde in Amerika. In 1968 vertrekt hij naar Los Angeles na eerder deelgenomen te hebben aan een bodybuildingwedstrijd in Miami. Hier weet hij een carrière als bodybuilder op te bouwen, ‘Austrian Oak’ (‘Oostenrijkse Eik’) wordt hij wel genoemd. Als acteur speelde hij in films als Pumping Iron, Total Recall, Kindergarten Cop en de Conan-films. Als politicus werd hij gekozen tot gouverneur van Californië. Schwarzenegger trouwde met Maria Shriver met wie hij vier kinderen kreeg. Het stel scheidde toen bleek dat hij een buitenechtelijke zoon had bij zijn huishoudster. Boeiende, vlot lezende autobiografie van de man die het bodybuilden populair maakte. Geïllustreerd met enkele katernen foto’s. Kleine druk. www.schwarzenegger.com

Over Arnold Schwarzenegger

CC BY 2.0 - Foto van/door Governo do Estado de São Paulo

Arnold Alois Schwarzenegger (Thal (Stiermarken), 30 juli 1947) is een Oostenrijks-Amerikaans acteur, filmproducent, ondernemer, ex-bodybuilder en oud-politicus van de Republikeinse Partij. Schwarzenegger was de gouverneur van Californië van 2003 tot 2011.

Levensloop

Arnold Schwarzenegger werd geboren in Thal, vlak bij de Oostenrijkse stad Graz. Zijn vader Gustav, een voormalig lid van de Sturmabteilung, was het hoofd van de plaatselijke politie en overleed op 1 december 1972. Zijn moeder Aurelia overleed op 2 augustus 1998. Arnold had een oudere broer Meinhard, geboren op 17 juli 1946 en gestorven bij een auto-ongeluk op 20 mei 1971. Arnold heeft als dienstplichtig militair in 1965 een jaar gediend in het Oostenrijkse leger als tankchauffeur. Hij werd Amerikaans staatsburger in 1983 en haalde een bachelorgraad aan de Universiteit van Wisconsin in International Marketing en Business Administration.

In 1997 werd het voetba…Lees verder op Wikipedia