Boek
Nederlands

Zuiver

Anja Feliers (auteur)
Na een uit de hand gelopen ruzie vreest een vrouw dat haar partner de nacht bij zijn minnares heeft doorgebracht. Dan wordt in het dorp een lijk gevonden, en staat de politie plotseling voor haar deur.
Titel
Zuiver
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
390 p.
ISBN
9789463376891 (paperback)

Besprekingen

Een domestic noir thriller over liefde en misdaad. Chloé en Lex lijken een droomkoppel, maar schijn bedriegt. Op een avond loopt een ruzie op een kermistfeest uit de hand, en worden de barsten in hun relatie pijnlijk zichtbaar voor het hele dorp. Als Chloé de dag daarna ontdekt dat Lex niet is thuisgekomen, vreest ze dat hij de nacht heeft doorgebracht in de armen van zijn minnares. Maar dan wordt in het dorp een lichaam gevonden, en staat de politie aan Chloés deur. Chloé klopt ten einde raad aan bij psychologe Kathleen Verlinden, maar zij worstelt met haar eigen problemen. Gaat ook zij ten onder aan een web van leugens? Nuchter en zeer toegankelijk geschreven. Anja Feliers (1971) is een Vlaamse schrijver van thrillers en erotische romans. Ze schreef onder meer thrillerreeksen rond psychologe Kathleen Verlinden en medium Caro Westerhof.

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia