Boek
Nederlands

Uil kan niet slapen

Uil kan niet slapen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het wordt licht en Uil wil graag slapen. Maar overal is lawaai: van de wieken van de molen of de zingende boommarter, en aan zee toetert een scheepshoorn. Kan Uil dan nergens een rustig plekje vinden om te slapen? Vierkant dunkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde illustraties en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Geluiden, Slapen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Uil kan niet slapen / tekst en illustraties Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789044837612 (hardback)

Besprekingen

Als de dag begint, is het tijd voor uiltjes om te gaan slapen. Maar met alle geluiden om hem heen, lukt het Uil niet om in slaap te vallen. Hij gaat op zoek naar een andere slaapplek. Hij probeert het in de molen, in een boomhut en in een kerktoren, maar overal zijn geluiden die hem wakker houden. Tenslotte vindt Uil een paar bomen die gezellig dicht bij elkaar staan, en valt hij eindelijk in slaap: hij is weer thuis. Vierkant prentenboek met dunne, kartonnen pagina’s en scherpe hoeken. Elke dubbele pagina heeft een geluidselement, dat wordt geactiveerd door het indrukken van een ‘knopje’ in elke pagina. Waar veel geluidsboeken wat lastig te bedienen zijn door de allerkleinsten, is hier een lichte aanraking genoeg om het geluid te laten horen. De geluiden zijn origineel, zoals kerkklokken, een zingende boommarter, een scheepshoorn samen met het ruisen van de zee, en het geratel van een kabelbaan. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk, met grote kleurvlakken zonder omlijningen. In …Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia