Boek
Nederlands

De omzwervingen van Baldassare : 1666 - het jaar van de antichrist

Amin Maalouf (auteur)
+1
De omzwervingen van Baldassare : 1666 - het jaar van de antichrist
×
De omzwervingen van Baldassare : 1666 - het jaar van de antichrist De omzwervingen van Baldassare : 1666 - het jaar van de antichrist

De omzwervingen van Baldassare : 1666 - het jaar van de antichrist

In de tweede helft van de zeventiende eeuw maakt een man een avontuurlijke speurtocht naar het boek waarin de ondergang van de wereld staat aangekondigd.
Titel
De omzwervingen van Baldassare : 1666 - het jaar van de antichrist
Auteur
Amin Maalouf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le périple de Baldassare
Uitgever
Breda: De Geus, 2003
476 p.
ISBN
90-445-0264-6

Besprekingen

Deze historische roman is een opmerkelijke mix van reisbeschrijving, avonturenroman, ondergangsgeloof, ware gebeurtenissen en amoureuze perikelen. De ondergang van de wereld, in de bijbel samenhangend met het magische getal 666, speelde een rol in het denken van de mensheid in het jaar 1666. Er zou aan te ontkomen zijn als men de 100e naam van Allah zou kennen. Een Libanese boekhandelaar bezit korte tijd het boek waarin die naam van Allah wordt beschreven, maar raakt het kwijt. Er volgt een speurtocht naar het boek die hem in Constantinopel, Genua, Lissabon en Londen brengt. Hij krijgt te maken met politie en zeerovers. Hij verliest zijn geliefde, maar krijgt er een bruid voor terug. Hij ontmoet fanatieke gelovigen en religieuze oplichters. Hij vindt zelfs, zwevend tussen hoop en vrees, het boek terug. Voor liefhebbers een verrukkelijk boek, mede door de zeer goede vertaling, dat -zonder al te diep te gaan- toch een boeiend beeld schetst van de toenmalige wereld. Gebonden, zeer kleine…Lees verder

Over Amin Maalouf

Amin Maalouf (Arabisch: أمين معلوف ['amīn maʕlūf]) (Beiroet, 25 februari 1949) is een Frans-Libanees schrijver en voormalig journalist.

Biografie

Afkomst en opleiding

Malouf is geboren in Beiroet, brengt zijn eerste levensjaren door in Egypte en groeide op in Libanon. Zijn vader was een bekend journalist en ook dichter en schilder. Hij stamde uit een in de 19de eeuw tot het protestantse presbyterianisme bekeerde familie. Zijn moeder komt uit een Franstalige maronitische familie met wortels in Istanboel.

Amin gaat naar een Franstalige jezuïetenschool, het Notre-Dame de Jamhour college (zijn drie zussen gingen naar de nonnenschool van Besançon). Hij studeerde sociologie en economie aan de katholieke Université Saint-Joseph en ontmoet aldaar Andrée met wie hij in 1971 trouwde. Hij ging werken als journalist.

Loopbaan in FrankrijkLees verder op Wikipedia