Boek
Frans

Soif : roman

Amélie Nothomb (auteur)

Soif : roman

Amélie Nothomb (auteur)
Genre:
Jezus geeft zijn gedachten weer bij zijn lijden en sterven.
Onderwerp
Godsdienst, Christus
Titel
Soif : roman
Auteur
Amélie Nothomb
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2019
151 p.
ISBN
9782226443885 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De schrijfster (1966) publiceert met grote regelmaat vanaf 1992 romans die eigenzinnig, tegendraads en vaak wrang humoristisch zijn. Zij bezit een grote verbeeldingskracht. In deze roman geeft zij haar kijk op de figuur van Jezus die zij bewondert en wiens lijden haar altijd geïntrigeerd heeft. Zij laat hem zelf aan het woord voor èn na zijn kruisdood. Zijn gedachten over dorst in letterlijke en figuurlijke zin (titel), over liefde, lijden en dood zijn niet te vinden in het officiële evangelie. De diepzinnige beschouwingen worden helder in sober klassiek Frans verwoord. Geen lange uitweidingen. De levendige stijl maakt deze originele roman goed toegankelijk.

Over Amélie Nothomb

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ΛΦΠ

Amélie Nothomb, schrijversnaam van jonkvrouw Fabienne Claire Nothomb (Etterbeek, 9 juli 1966), is een Franstalig Belgische schrijfster, die afwisselend in Parijs en Brussel woont en werkt.

Biografie

Doordat haar vader, Patrick Nothomb (1936-2020), diplomaat was, bracht Nothomb haar jeugd achtereenvolgens door in Japan, China, de Verenigde staten, Laos, Myanmar en Bangladesh.
Toen zij op 17-jarige leeftijd in België kwam wonen, voor het beëindigen van de middelbare school en voor haar studie Romaanse filologie aan de Université Libre de Bruxelles, voelde ze zich eenzaam en onbegrepen. Om de eenzaamheid te verdrijven, begon ze te schrijven.

Na haar universiteitsdiploma te hebben behaald, keerde Nothomb terug naar Tokio, waar ze tolk Japans wilde worden. Ze ging bij een grote Japanse onderneming werken, wat geen succes werd. De onaangename en bizarre ervaringen die ze in haar baan opdeed, schreef ze van zic…Lees verder op Wikipedia