Boek
Nederlands

Wie adverteert een moord!

Agatha Christie (auteur)

Wie adverteert een moord!

In de reeks:
Genre:
Een in de krant aangekondigde moord noopt inspecteur Craddock, geholpen door Miss Marple, tot het nodige speurwerk.
Titel
Wie adverteert een moord!
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A murder is announced
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1997
224 p.
ISBN
90-245-1291-3

Besprekingen

Een in de krant aangekondigde moord noopt inspecteur Craddock, geholpen door Miss Marple, tot het nodige speurwerk. Zij weten uiteindelijk de zaak op te lossen, niet echter nadat nog twee mensen op vreemde wijze om het leven zijn gekomen. Menigeen zal deze echte Agatha Christie weten te waarderen. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia