Boek
Nederlands

Een handvol rogge

Agatha Christie (auteur)

Een handvol rogge

In de reeks:
Genre:
Miss Marple wordt te hulp geroepen bij het oplossen van een gifmoordzaak.
Extra onderwerp
Verfilmde boeken, Moord
Titel
Een handvol rogge
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A pocket full of rye
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000
196 p.
ISBN
90-245-1758-3

Besprekingen

Klassieke Engelse speurdersroman, gesitueerd in een landhuis bevolkt door een moordlustige familie. De speurder is een bedachtzame inspecteur, die terzijde wordt gestaan door de meest scherpzinnige oude dame uit het genre, Miss Marple. Zij ontdekt een zeker patroon in de moorden door een verbinding te leggen met een kinderrijmpje. Heerlijke sfeer, boeiende intrige, uitmuntende vertaling. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay. Ze is de tweede dochter van de Amerikaan Frederick Alvah Miller en Clarissa Boehmer. Voordien werden in h…Lees verder op Wikipedia